Tel: +31 (0)72 509 2528

Fietsen in Schoorl

Ontdek Nationaal Park de Schoorlse Duinen per fiets

Wilt u heerlijk fietsen in Schoorl? Laat uw auto lekker staan en verken Schoorl en omgeving met de fiets. Op Vakantiepark Scorleduyn kunt u dames-, heren- en kinderfietsen of een tandem of mountainbike huren.

fietsen-in-schoorl

Diverse fietsroutes voor jong en oud

Wilt u een route met brede fietspaden en zonder gemotoriseerd verkeer, verken dan de kuststreek van Den Helder tot Castricum. Of bedwing de pieken en dalen van De Schoorlse Duinen.

 

In het duingebied tussen Schoorl en Bergen ligt bovendien het mooiste, maar zwaarste mountainbikeparcours van Nederland.

De route is in 1996 aangelegd langs de mooiste plekken in het duin. Als je start in de zuidoosthoek van de Schoorlse Duinen ga je eerst dwars door de donkere dennenbossen. De route kent hier veel hoogteverschillen.
Na het bos kom je bij het open duin. Om dit weidse landschap te bewonderen moet je eerst de Zwarte Blink beklimmen. Boven op dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht. In augustus en begin september kun je hier genieten van de paars bloeiende heidevelden.
Het parkoers gaat verder door de bossen. Je rijdt dan vlak langs zee en het nieuwe natuurgebied De Kerf. De route gaat hier verder door de bossen naar het hoogste punt van de route: De Schoorlse Nok. Dit is één van de hoogste duinen van Schoorl, en zelfs van Nederland. Je staat dan 48 meter boven NAP. Zelfs voor de ervaren biker is deze klim behoorlijk afzien. Voor meer informatie http://www.mtbroutes.nl/route/702/Schoorl