Tel: +31 (0)72 509 2528

Omgeving

Ontdek omgeving Schoorl vanuit vakantiepark Park Scorleduyn

Voor Schoorl en omgeving geldt ’alles-in-één’ immers je vindt op één plek strand, zee en duinen, gecombineerd met prachtige bossen en typisch polderlandschap met prachtige graslanden. Ook een terrasje pikken, heerlijk culinair genieten, zonnebaden of winkelen alles is mogelijk. Typische plaatsjes als Bergen, Bergen aan Zee, Camperduin met haar Hondschbosche zeewering maar ook het voormalig vissersdorp Egmond en kaasstad Alkmaar zijn op korte afstand gelegen.

terras-schoorl

In het dorp Bergen ook wel het kunstenaarsdorp genoemd zijn kunst en cultuur die de sfeer bepalen. U vindt er musea zoals Kranenburgh met veel kunst uit de Bergensche school, diverse galerieën maar ook een kunstenaarscentrum. Daarnaast beschikt Bergen over een levendig centrum rond de Ruinekerk met vele leuke winkeltjes,  restaurants en  kroegjes. Jaarlijkse evenementen zoals de Kunst 10-daagse, Holland Music Sessions, Lichtjesavond, Jazz & Sail,  de zomerse Kunstmarkt en ’s winters een kunstijsbaan en een kerstmarkt zijn een bezoek waard. In Bergen treft u verder diverse tennisbanen, een zwembad  en een kunstskibaan net buiten het centrum.

Het vissersdorp Egmond is een echte badplaats geworden volop gezelligheid met een gevarieerd aanbod van restaurants en verrassende winkeltjes.

Het historische centrum van Alkmaar is een bezoek zeer zeker waard. Naast een bezoek aan de kaasmarkt op vrijdagochtend is een rondvaart door de Alkmaarse grachten een aanrader. Daarnaast treft u in Alkmaar vele winkels met grote diversiteit.